Els inicis de la història

Els somnis semblen al principi impossibles, després improbables, i després, quan ens comprometem, es tornen inevitables.
Mahatma Gandhi

El naixement de la filla de la Meritxell Rambla i en David Codina, l’any 2013, va ser l’espurna que va encendre la possibilitat de fer real un somni d’aquesta parella: engendrar un espai educatiu on els infants creixessin i aprenguessin sentint-se lliures, feliços i estimats.

Com a mestres en actiu, i educadors en el món del lleure, tots dos ja havien somiat aquella possibilitat en diversos moments del seu camí de vida conjunt. També havien parlat d’aquell somni diverses vegades amb d’altres educadors. La idea era present. Mancava la voluntat de fer-ho real.

Semblava, però, que els pensaments i les emocions començaven a transformar-se en acció veient el rostre d’aquella nova vida… Sentien que havia arribat el moment! Van escriure una carta al Manolo Isla i a la Mercè Rodríguez, al Joan Cortés, a la Marina Burgués, a l’Esther Masdeu i a la Gisela Baz en la qual se’ls convidava a fer realitat aquell somni per al món. S’hi van sumar tots des dels primers instants. L’energia començava a moure’s i…

…el procés de creació en equip va esdevenir realitat al setembre del 2016. En un primer espai molt familiar al carrer Major de Sant Esteve de Palautordera i plenament integrats en la vida del poble, El Picot de Colors va acollir un petit grupet de cinc infants de 3 anys.

L’augment de famílies que, any rere any, han optat perquè El Picot acompanyés el creixement dels seus fills i filles ha provocat la recerca de nous espais d’acord amb aquesta realitat.

Des d’aquell primer any, un centenar de famílies han compartit el vol amb nosaltres i, en l’actualitat, una cinquantena d’infants, a partir de 3 anys i dividits en dues comunitats de referència, gaudeixen d’un espai educatiu fonamentat en una educació viva, activa i conscient, en contacte directe amb la natura.