L’Espai

L’espai que acull el Picot de Colors és una masia catalana i el seu entorn integrat a la natura. És un espai obert a l’aire lliure ple d’energia que facilita un equilibri natural sensorial i perceptiu.

L’espai interior està format pel cos de la casa principal i l’annex. La masia principal acull els ambients destinats a la comunitat de primària amb els materials disposats per a facilitar la motivació i l’aprenentatge d’aquests àmbits (matemàtic, espai de vida, lingüísitc, música, atelier, fusteria…).

L’annex de la masia està format pels espais interior de la comunitat d’infantil amb els materials disposats a l’abast dels infants de manera acollidora i agradable per a facilitar la lliure circulació.

Al costat, hi trobem el gran porxo, d’ús exclusiu de la comunitat d’infntil, que permet la possibilitat de treure i presentar els materials a l’exterior amb molta facilitat, generant aprenentatges múltiples des d’un temps pausat i sense presses. En aquest annex també hi trobem una espai polivalent que s’utilitza com a menjador i, quan és necessari, també com a espai d’aprenentatge en moments concrets.

A l’exterior, hi trobem l’era a i el prat. L’era és l’espai conjunt que dona entrada als dos espais interiors i al prat. Un gran espai completament obert i envoltat de cavalls, on també s’hi troben les rotllanes de troncs per a les trobades, les taules de fusta i el sorral. I des d’aquí, surt el camí des d’on podem accedir al bosc i al riu de manera molt propera…